Restips och saker att göra och hitta på i London

Det här får jag många frågor om: Vad ska vi hitta på i London, vad bör vi se av alla sevärdheter och intressanta saker?
Det är alltid svårt att svara beroende på om man varit där förr och redan sett de där sevärdheterna som man bara ”måste” se. Vi ska nu ge dig några tips om musikaler i West End, sevärdheter som du inte bör missa och Premier League-matcher som du bör se. Vi hjälper dig att få en lyckad weekend i London!

Vissa attraktioner är ett “måste” när man besöker London. Beställer du biljetter till sevärdheter innan du reser slipper du att använda din dyrbara tid till att köa efter biljetter.

Förbeställ biljetter till sevärdheter och upplevelser innan du reser

 

 

Här är vår TOPP 10-lista sevärdheter

Fler attraktioner finns här >  Karta London sevärdheter >

London musikaler du inte vill missa

Flere musikaler >

Fotboll i London

Att resa till London på fotbollsmatch är för de flesta en stor upplevelse. Att sitta på läktaren och uppleva stämningen tillsammans med 70 000 fans är en obeskrivlig upplevelse. London har flera lag i Premier League: Arsenal >, Chelsea >, Crystal Palace >,  Tottenham >, Watford >, och West Ham >.

London shopping

Stora klädkedjor:
(alla dessa finns på Oxford Street) Top Shop – Den största och bästa Top Shop affären finns på Oxford Circle. På fyra hela våningar ryms bland annat, fashion style advisors, café, vintage avdelning, en stoor skoavdelning, inredningsprylar etc. etc.

  • Top Man – en hel våning dedikerad till killarna – ta hit era pokjvänner! Finns jättemycket snyggt!
  • New Look – Skohimmel! Underbara skor, de har även mycket kläder och accessoarer.
  • Dorothy Perkins – Mycket snygga accessoarer och bra priser, även kläder
  • River Island – Snygga kläder och skor här med
  • Urban Outfitters – Olika klädmärken både kända och okända, finns svenska märken också, otroligt coola retro inredningsprylar och snygga accessoarer (oxford circle granne med stora Top Shop)
  • Miss Selfridges – Top Shop-liknande kläder, samma priser som Top Shop. (ligger mellan Top Shop och Urban Outfitters)
  • Evans – Här finns snygga väskor, hittade inte så mycket snygga kläder dock. Oasis – 12-14 Argyll Street Tube: Oxford Circus

Varuhus:

  • Harrods – “The world’s most famous department store” Här finns allt! 87-135 Brompton Road, Tube: Knightsbridge
  • Selfridges – Här finns alla klädmärken du kan tänka dig, Allt från dyra designerplagg till high street fashion! Oxford Street
  • Harvey Nichols – Lyx och design 109-125 Knightsbridge Tube: Knightsbridge

Londontown är unika eftersom vi erbjuder dig billiga och ENDAST officiella biljetter. Du beställer lätt dina biljetter hemma i soffan och vet att du har allt på plats när du kommer till London. Då kan du bara koncentrera dig på att ha trevligt.

Vi har under årens lopp hittat attraktioner, restauranger och andra saker som du inte alltid hittar i guideböckerna, och som vi gärna vill dela med dig.

Highgate Cemetery

Highgate begravningsplats (på engelska: Highgate Cemetery) är en begravningsplats i Highgate i norra London som anlades i början av 1800-talet efter ett beslut från parlamentet. Den västra sidan av Highgate begravningsplats började användas 1839. 1854 kom en östlig del att börja användas (the East Cemetery). I slutet av 1800-talet utnämndes den till Londons vackraste begravningsplats. Den västra äldre delen innehåller många viktorianska monument.

Genom ideellt arbete och sponsorfinansiering har alla stora byggnader, gravstenar och gravmonument restaurerats. Denna del, som idag på många ställen i det närmaste är igenväxt, kan numer bara besökas i guidade sällskap och den används ofta i skräckfilmer som ska utspela sig på gamla kyrkogårdar.
Den nyare östra delen kan besökas helt gratis. Den mest berömda som ligger begravd här är Karl Marx. Hans grav har genom åren vandaliserats flera gånger, bland annat har hans gravsten rödmålats. Övriga kända personer som har sin sista vila här är t.ex. författaren George Elliot och poeten Christina Rossetti. Highgate begravningsplats är uppförd på arvslistan English Heritage.

Mitt favoritkafé i London

Det är väl ingen hemlighet att jag älskar kakor och kaffebröd, ju kladdigare kakor desto bättre. Som nykterist så fokuserar jag mer på kaffe och kakor än pubar, även om jag ofta äter middag på puben.

Det är både billigt och mycket bra kvalitet på maten. Jag har vandrat runt en del och testat kaféer och hittat min favorit mitt i London:
Café Concerto på 79-81 Regent Street, ett par minuters promenad från Picadilly Circus. Den bara måste provas och upplevas!!

Indiska restauranger i London

Precis som med kakor älskar jag också indisk mat. Jag har även provat flertal restauranger i London och hittat min favorit:
Malabar Junction på 107 Great Russell Street, Bloomsbury.
Den ligger precis vid sidan av St Giles hotell, och bara 15 minuters promenad från President och Royal National hotell. Jag kan även rekommendera den indiska restaurangen på Royal National Hotell. Här serverar de indisk buffé, så du kan äta så mycket du vill till ett mycket billigt pris.

Sky Garden

En attraktion som jag precis upptäckt i London är Sky Garden >. Många beger sig till The Shard för att få utsikt över staden, och betalar ca 300 kronor för en tur upp till toppen. Varför inte istället besöka The Sky Garden? Sky Garden är gratis, och tar dig 37 våningar upp till en inglasad botanisk trädgård med en otrolig utsikt. Den berömda glaskupålen över 20 Fenchurch Street har tre våningar med utsökt anlagda offentliga trädgårdar och är Londons mest exklusiva sociala rum, inklusive observationsdäck och en utomhusterrass.
Det är gratis inträde, men du måste boka tid i förhand.

Emirates Air Line

Emirates Air Line > är en linbana över Themsen i östra London. Linbanan går från Greenwich-delen i sydväst till Royal Victoria Dock i nordöst. Öppningen skedde sommaren 2012, före de olympiska sommarspelen i London samma år. 2 500 passagerare kan resa varje gång i var riktning. En ny vagn kommer var 30:e sekund och varje vagn kan ta uppåt tio passagerare. Turen tar ca 15 minuter och är faktiskt en del av kollektivtrafiken i London, den är utmärkt som en egen linje på tunnelbanekartan. 34 vagnar