Karta London sevärdheter och hotell

[Dubbelklicka på markörer på kartan för mer information om varje hotell och sevärdheter]

 

hotellrum London   London hotell på karta

KARTA LONDON SEVÄRDHETER  LONDON SEVÄRDHETER på karta

Köp dina biljetter till sevärdheter i London innan du åker. Det är ett enkelt och prisvärt sätt att planera semestern. Vi erbjuder biljetter till en rad sevärdheter i London. Vid förköp av biljetter till sevärdheter och sightseeing i London behöver du inte oroa dig för långa köer och du kan använda din värdefulla semestertid till annat.
Vi er officiella leverantörer som garanterar god tillgänglighet till biljetter och bästa platser till musikaler, shower, ligafotboll mm. Här kan du också köpa biljetter till lokaltrafik och sightseeing redan innan du reser. Tryggt, smidigt och prisvärt.

 

Vaxkabinett Madame Tussauds
Vill du träffa kändisar, om än inte så pratsamma, så är vaxkabinett Madame Tussauds rätt plats att besöka. Här finns vaxdockor så naturtrogna att det är svårt att tro att de inte är levande. Nya kända personer läggs till hela tiden och idag har man mer än 400 dockor som man kan titta på. Då det ofta är timslånga köer bör man boka biljetter i förväg, både billigare och smidigare. Köp biljetter till Madame Tussauds., när du sedan kommer fram se till att ställa dig i rätt kö. Fråga gärna någon av vakterna.
Om du har starka nerver kan du också passa på att göra ett besök i skräckkammaren. Här kan du se kända brottslingar från historien och deras otäcka leverne.
Adress: Marylebone Road London NW1 5LR
Tube: Baker Street
Tube: Bakerloo Station med Hammersmith & City, Metropolitan, Circle och Jubilee Line

 

London Eye
London Eye står 135 meter högt på stranden the South Bank mellan Waterloo och Westminister Bridges. Mittemot London Eye finns Big Ben och House of Parliament, och en åktur med London Eye erbjuder en fantastisk vy över centrala London.
En åktur i London Eye tar besökare sakta runt i en halvtimmes färd i kabiner som rymmer 25 personer per kabin.
Då det ofta är kö till The Eye är det en mycket bra idé att boka biljetter i god tid i förväg.
Adress: County Hall London SE1 7PB
Tube: Waterloo Station med Bakerloo, Northern, Jubilee och Waterloo & City

Tower of London
Tower of London grundades så tidigt som 1066 av William Erövraren. Det är idag en av världens mest kända och spektakulära borgar. Tower of London har numera över 2,5 miljoner besökare per år som upptäcker borgens 900-åriga historia genom besök i fängelsehålan, juvelhuset, avrättningsplats och mycket mer. I Tower of London förvaras också de kända brittiska kronjuvelerna.
Adress: Lower Thames Street London EC3N 4AB

London Bus sightseeing
För att utnyttja tiden på bästa sätt vill vi starkt rekomendera att man planerar in minst en busstur runt London, gärna med guidning antingen via egen guide eller via hörlurar i bussen.
En av de bästa är London Big Bus sightseeing där man köper en biljett för 24 h (kostar ca USD 28 / GBP 16) och ger rätt att hoppa på och av bussen hur ofta och hur mycket som helst under 24 timmar. I flera bussar kan man även lyssna på svensk guidning via hörlurar som man får på bussen.
Adress: Hela staden

Tower Bridge
Ytterligare ett känt landmärke i London är the Tower Bridge. Färdigt 1894 hade bron tagit 8 år att färdigställa. Första månaden under sin existens öppnades Tower Bridge 655 gånger – idag öppnas den 500 gånger per år. Även om båttrafiken har minskat har istället biltrafiken ökat och man räknar med att cirka 38 000 bilar passerar bron varje dygn.
De två gångvägarna upptill på Tower Bridge erbjuder en storslagen utsikt över resten av London. Observera att dessa dock kostar i inträde att använda.
Adress:  Tower Bridge Road London SE1 2UP
Tube: London Bridge Station på Jubilee och Northern Line

St. Pauls Cathedral
St. Pauls, med sin världsberömda kupol, är ett karaktäristiskt kännetecken i Londons siluett, men det finns mycket mer att se i Sir Christopher Wrens mästerverk än den imponerande fasaden.
Interiören, med sina glittrande mosaiker, intrikata stenskulpturer och hisnande utkikspunkter, är bara några skäl till varför ett besök i St. Pauls är ett måste. St. Pauls är byggd i form av ett kors, med kupolen som kröner skärningspunkten mellan armarna. Det är en av de största katedralkupolerna i världen, 111,3 meter hög.
Den väger cirka 65 000 ton och hålls uppe av åtta pelare. I kryptan finns avbildningar och stenfragment från tiden före katedralen, reliker av en medeltida värld. Med utgångspunkt i Wrens ursprungliga vision, skiljer fortfarande Jean Tijous vackra smidesjärnsgrindar från 1700-talet koret från valvgången; barn testar fortfarande akustiken i det viskande galleriet; och orgeln från 1695 som Mendelssohn en gång spelade på används fortfarande.
Om St. Pauls är en gammal favorit, eller om du planerar din första resa till katedralen, kan vi garantera du inte blir besviken.
Adress:  St Pauls Churchyard London EC4M 8AD.
Tube: St Paul Station  på Central Line

London Zoo
Ta en paus från storstadsbruset och besök den underbara djurvärlden på London Zoo. Beläget i utkanten av Regent’s park är detta en perfekt utflyktmål för er som vill uppleva allt från småkryp till tuffa stordjur.
Här kan du titta på apor, fåglar, ödlor, sälar, lejon, pingviner, elefanter, kameler, tigrar, björnar, flodhästar, gorillor, maneter, spindlar, ormar, sköldpaddor och många fler. På London Zoo finns mycket spännande att uppleva. Gå på Lion King Trail och möt de riktiga djuren bakom karaktärerna i Disneys klassiker Lejonkungen.
Besök Veterinary exhibition och se vad veterinärerna på London Zoo arbetar med. I Tiger Territory får du uppleva sumatratigrar på nära håll!
Adress:  Regent’s Park London NW1 4RY.
Tube:  Mornington Crescent Station på Northern Line

 

London Aquarium
Besök London Aquarium, en av Europas största visningar av vattenlevande liv och hem för upp till 400 arter i över 50 visningar, från hajar, stingrockor och clownfisk, till muränor, drakfisk och krabbor som går sidledes. Koppla av, varva ned och gräv ner dig i den spännande och varierande undervattensvärlden vid London Aquarium …
London Aquarium är den första attraktionen av sitt slag i huvudstaden, och är en av Europas största utställningar av globalt akvatiskt livet, som förevisas i över 2 miljoner liter vatten. London Aquarium kombinerar utbildning, avkoppling och underhållning genom en upptäcksresa med alla sinnen längs världens floder, sjöar och hav.
Ingen annanstans i London kan besökare komma öga mot öga med hajar, se pirayorna matas och se rockor på nära håll när de kommer till ytan på Ray Touch Pool.
Adress: County Hall Westminster Bridge Road SE1 7PB.
Tube: Waterloo Station på Bakerloo, Jubilee, Northerm och Waterloo & City Line