Facebook

Karta London sevärdheter och boende

[Dubbelklicka på markörer på kartan för mer information om varje hotell och sevärdheter]

 

hotellrum London   Karta London hotell

KARTA LONDON SEVÄRDHETER  Karta LONDON SEVÄRDHETER

Köp dina biljetter till sevärdheter i London innan du åker. Det är ett enkelt och prisvärt sätt att planera semestern. Vi erbjuder biljetter till en rad sevärdheter i London. Vid förköp av biljetter till sevärdheter och sightseeing i London behöver du inte oroa dig för långa köer och du kan använda din värdefulla semestertid till annat.
Vi er officiella leverantörer som garanterar god tillgänglighet till biljetter och bästa platser till musikaler, shower, ligafotboll mm. Här kan du också köpa biljetter till lokaltrafik och sightseeing redan innan du reser. Tryggt, smidigt och prisvärt.

GRATIS MUSEER, UPPLEVELSER OCH SAKER ATT GÖRA I LONDON

Här är Londons mest besökta turistattraktioner. Många av Londons bästa attraktioner är gratis, vilket gör dem till överkomliga platser för att njuta av en del kultur. Oavsett om du föredrar historia eller modern konst, hittar du den på en av dessa måste-se sevärdheter. Listan nedan är sorterad efter popularitet baserat på de senast tillgängliga besökarnumren.

BRITISH MUSEUM

Det världsberömda brittiska museet visar upp verk av människor från förhistorisk till modern tid från hela världen. Höjdpunkterna inkluderar Rosetta Stone, Parthenon skulpturer och en samling av mumier från gamla Egypten. Entrén är gratis, men specialutställningar kräver biljetter
Adress: Great Russell Street, London, WC1B 3DG
Öppet: Dagligen från 10.00 till 17.30
Närmaste tunnelbanestation: Tottenham Court Road

NATIONAL GALLERY

Kronan på verket på Trafalgar Square. London National Gallery är en stor och statlig byggnad fylld med över 2000 västeuropeiska målningar från 1200-talet till 1800-talet. I detta ikoniska konstgalleri hittar du verk av mästare som Van Gogh, da Vinci, Botticelli, Constable, Renoir, Titian och Stubbs. Entré är gratis, men specialutställningar kräver biljetter.
Adress: Trafalgar Square, London WC2N 5DN
Öppet: Dagligen från 10.00 till 18.00. Fredag ​​10.00 – 21.00
Närmaste tunnelbanestation: Leicester Square / Picadilly Circus / Charing Cross

NATURAL HISTORY MUSEUM

Både den permanenta dinosaurutställningen och de mer skiftande utställningarna av de största, högsta och mest sällsynta djuren i världen gör naturhistoriska museet värt ett besök. Se en storbild av en blåval, en 40 miljoner år gammal spindel och den vackra Central Hall. Entré är gratis, men specialutställningar kräver biljetter.
Adress: Cromwell Road, London, SW7 5BD
Öppet: Dagligen från 10.00 till 17.50
Närmaste tunnelbanestation: Gloucester Rd eller South Kensington

TATE MODERN

Beläget vid floden Themsen hittar du Tate Modern, Storbritanniens National Museum of Modern and Contemporary Art. Dess unika form kommer från att det tidigare var ett kraftverk. Galleriets restauranger erbjuder fin utsikt över staden. Entré är gratis, men specialutställningar kräver biljetter.
Adress: Bankside London SE1 9TG
Öppet: söndag till torsdag 10.00 – 18.00. fredag ​​och lördag 10:00 – 22:00
Närmaste tunnelbanestation: Southwark eller Blackfriars.

SCIENCE MUSEUM

Science Museum är ett museum för naturvetenskap och teknik på Exhibition Road i South Kensington, London. Det grundades 1857 och är ett av Londons främsta turistattraktioner med 2,7 miljoner besökare årligen. Museet har fri entré.
Museet har mer än 300 000 objekt i samlingen, med flera kända utställningar som Stephensons The Rocket, Puffing Billy, den första jetmotorn, en rekonstruktion av Francis Crick och James Watsons DNA-modell, några av de äldsta bevarade ångmotorerna, ett funngerande exemplar av Charles BabbagesDifference motor och den första prototypen av tiotusenårs klockan Clock of The long Now. Det finns flera hundra interaktiva utställningsobjekt och en IMAX 3D-biograf samt Henry Wellcomes medicinhistoriska samling.
Adress: Exhibition Road, South Kensington, London SW7 2DD
Öppet: Dagligen 10.00 – 17.45.
Närmaste tunnelbanestation: South Kensington

VICTORIA & ALBERT MUSEUM

V & A firar konst och design under 3000 år med underbara föremål från hela världen. En riktig skattkista av godsaker, du vet aldrig vad du kommer att upptäcka: möbler, målningar, skulptur, metall och textilier; listan kan sträcka sig lång. Entré är gratis, men speciella utställningar kräver att du köper biljetter.
Adress: Cromwell Road, South Kensington, London, SW7 2RL
Öppet: Dagligen 10.00 – 17.45. Fredag ​​10.00 – 22.00
Närmaste tunnelbanestation: South Kensington

ROYAL MUSEUMS GREENWICH

Besök National Maritime Museum – världens största sjöfartsmuseum, se det historiska Queens House, stå över Prime Meridian på Royal Observatory Greenwich och utforska den berömda Cutty Sark: alla en del av The Royal Museums i Greenwich. Vissa är gratis att gå på, och några kräver betalnig.
Adress: Greenwich Park, Greenwich, SE10 9NF
Öppet: Dagligen 10.00-17.00
Närmaste tunnelbanestation: Cutty Sark eller Greenwich på LHR

15 sevärdheter du måste besöka i London

1. Tower of London: Tower of London är en historisk fästning vid floden Themsen som har en fascinerande historia som sträcker sig över 1 000 år. Det har tjänat som kungligt slott, fängelse och skattkammare. Inuti kan du se de brittiska kronjuvelerna och lära dig om dess rika förflutna.

2. Westminster Abbey: Denna magnifika kyrka har varit platsen för otaliga kungliga ceremonier, inklusive kröningar och begravningar. Den imponerande gotiska arkitekturen och den historiska betydelsen gör den till en av Londons mest imponerande platser.

3. British Museum: British Museum är hem för en omfattande samling konst och artefakter från hela världen. Bland höjdpunkterna finns Rosettastenen och Parthenon-skulpturerna.

4. Tate Modern: Tate Modern är ett av världens ledande konstmuseer för samtida konst. Det är beläget i en ombyggd kraftverksbyggnad och har en imponerande samling verk av kända konstnärer som Picasso och Warhol.

5. Buckingham Palace: Buckingham Palace är det brittiska monarkins officiella residens i London. Besökare kan se den berömda vaktavbytet och utforska dess vackra omgivningar.

6. St. Paul’s Cathedral: Denna majestätiska katedral med sin karakteristiska kupol är en av Londons mest kända landmärken. Den erbjuder även en fantastisk utsikt från sin kupol.

7. London Eye: London Eye är ett av de mest ikoniska pariserhjulen i världen och erbjuder en enastående panoramautsikt över staden från sina glaskapslar.

8. Covent Garden: Covent Garden är ett livligt område med butiker, restauranger, gatumusikanter och teatrar. Det är en plats för shopping, underhållning och god mat.

9. The Shard: The Shard är en modern skyskrapa och Europas högsta byggnad. Dess observationsterrass på utsidan ger en hisnande utsikt över London.

10. Natural History Museum: Natural History Museum är ett fantastiskt museum som utforskar biologi och naturens under. Det är känt för sina utställningar om dinosaurier och evolution.

11. Kew Gardens: Kew Gardens är en botanisk trädgård med en imponerande samling växter från hela världen. Det är en plats att koppla av och njuta av naturen.

12. Greenwich: Greenwich är ett område med flera världsarvsskyddade platser, inklusive Royal Observatory och klipperskeppet Cutty Sark.

13. Victoria and Albert Museum (V&A): V&A är ett museum dedikerat till konst, design och mode. Det har en omfattande samling historiska och moderna föremål.

14. Hampton Court Palace: Hampton Court Palace är ett historiskt kungligt palats med vackra trädgårdar och fascinerande historia.

15. The Globe Theatre: The Globe Theatre är en rekonstruktion av Shakespeares teater där hans pjäser uppfördes under 1500-talet. Det är en fantastisk plats att uppleva klassisk teater och Shakespeares verk.

Dessa sevärdheter erbjuder en mångsidig och fascinerande upplevelse av London och dess rika kulturarv. Oavsett om du är intresserad av historia, konst, arkitektur eller bara vill njuta av stadens atmosfär finns det något för alla att utforska och upptäcka i denna fantastiska stad