Karta London sevärdheter och hotell

[Dubbelklicka på markörer på kartan för mer information om varje hotell och sevärdheter]

 

hotellrum London   London hotell på karta

KARTA LONDON SEVÄRDHETER  LONDON SEVÄRDHETER på karta

Köp dina biljetter till sevärdheter i London innan du åker. Det är ett enkelt och prisvärt sätt att planera semestern. Vi erbjuder biljetter till en rad sevärdheter i London. Vid förköp av biljetter till sevärdheter och sightseeing i London behöver du inte oroa dig för långa köer och du kan använda din värdefulla semestertid till annat.
Vi er officiella leverantörer som garanterar god tillgänglighet till biljetter och bästa platser till musikaler, shower, ligafotboll mm. Här kan du också köpa biljetter till lokaltrafik och sightseeing redan innan du reser. Tryggt, smidigt och prisvärt.

 

Vaxkabinett Madame Tussauds

Vill du träffa kändisar, om än inte så pratsamma, så är vaxkabinett Madame Tussauds rätt plats att besöka. Här finns vaxdockor så naturtrogna att det är svårt att tro att de inte är levande. Nya kända personer läggs till hela tiden och idag har man mer än 400 dockor som man kan titta på. Då det ofta är timslånga köer bör man boka biljetter i förväg, både billigare och smidigare. Köp biljetter till Madame Tussauds., när du sedan kommer fram se till att ställa dig i rätt kö. Fråga gärna någon av vakterna.
Om du har starka nerver kan du också passa på att göra ett besök i skräckkammaren. Här kan du se kända brottslingar från historien och deras otäcka leverne.
Adress: Marylebone Road London NW1 5LR
Tube: Baker Street
Tube: Bakerloo Station med Hammersmith & City, Metropolitan, Circle och Jubilee Line
>> Madame Tussauds

 

London Eye

London Eye står 135 meter högt på stranden the South Bank mellan Waterloo och Westminister Bridges. Mittemot London Eye finns Big Ben och House of Parliament, och en åktur med London Eye erbjuder en fantastisk vy över centrala London.
En åktur i London Eye tar besökare sakta runt i en halvtimmes färd i kabiner som rymmer 25 personer per kabin.
Då det ofta är kö till The Eye är det en mycket bra idé att boka biljetter i god tid i förväg.
Adress: County Hall London SE1 7PB
Tube: Waterloo Station med Bakerloo, Northern, Jubilee och Waterloo & City
>> London Eye

 

Tower of London

Tower of London grundades så tidigt som 1066 av William Erövraren. Det är idag en av världens mest kända och spektakulära borgar. Tower of London har numera över 2,5 miljoner besökare per år som upptäcker borgens 900-åriga historia genom besök i fängelsehålan, juvelhuset, avrättningsplats och mycket mer. I Tower of London förvaras också de kända brittiska kronjuvelerna.
Adress: Lower Thames Street London EC3N 4AB
>> Tower of London

 

London Bus sightseeing

För att utnyttja tiden på bästa sätt vill vi starkt rekomendera att man planerar in minst en busstur runt London, gärna med guidning antingen via egen guide eller via hörlurar i bussen.
En av de bästa är London Big Bus sightseeing där man köper en biljett för 24 h (kostar ca USD 28 / GBP 16) och ger rätt att hoppa på och av bussen hur ofta och hur mycket som helst under 24 timmar. I flera bussar kan man även lyssna på svensk guidning via hörlurar som man får på bussen.
Adress: Hela staden
>> London Bus Sightseeing

 

Tower Bridge

Ytterligare ett känt landmärke i London är the Tower Bridge. Färdigt 1894 hade bron tagit 8 år att färdigställa. Första månaden under sin existens öppnades Tower Bridge 655 gånger – idag öppnas den 500 gånger per år. Även om båttrafiken har minskat har istället biltrafiken ökat och man räknar med att cirka 38 000 bilar passerar bron varje dygn.
De två gångvägarna upptill på Tower Bridge erbjuder en storslagen utsikt över resten av London. Observera att dessa dock kostar i inträde att använda.
Adress:  Tower Bridge Road London SE1 2UP
Tube: London Bridge Station på Jubilee och Northern Line
>> Tower Bridge

 

St. Pauls Cathedral

St. Pauls, med sin världsberömda kupol, är ett karaktäristiskt kännetecken i Londons siluett, men det finns mycket mer att se i Sir Christopher Wrens mästerverk än den imponerande fasaden.
Interiören, med sina glittrande mosaiker, intrikata stenskulpturer och hisnande utkikspunkter, är bara några skäl till varför ett besök i St. Pauls är ett måste. St. Pauls är byggd i form av ett kors, med kupolen som kröner skärningspunkten mellan armarna. Det är en av de största katedralkupolerna i världen, 111,3 meter hög.
Den väger cirka 65 000 ton och hålls uppe av åtta pelare. I kryptan finns avbildningar och stenfragment från tiden före katedralen, reliker av en medeltida värld. Med utgångspunkt i Wrens ursprungliga vision, skiljer fortfarande Jean Tijous vackra smidesjärnsgrindar från 1700-talet koret från valvgången; barn testar fortfarande akustiken i det viskande galleriet; och orgeln från 1695 som Mendelssohn en gång spelade på används fortfarande.
Om St. Pauls är en gammal favorit, eller om du planerar din första resa till katedralen, kan vi garantera du inte blir besviken.
Adress:  St Pauls Churchyard London EC4M 8AD.
Tube: St Paul Station  på Central Line
>> St Pauls Cathedral

 

London Aquarium

Besök London Aquarium, en av Europas största visningar av vattenlevande liv och hem för upp till 400 arter i över 50 visningar, från hajar, stingrockor och clownfisk, till muränor, drakfisk och krabbor som går sidledes. Koppla av, varva ned och gräv ner dig i den spännande och varierande undervattensvärlden vid London Aquarium …
London Aquarium är den första attraktionen av sitt slag i huvudstaden, och är en av Europas största utställningar av globalt akvatiskt livet, som förevisas i över 2 miljoner liter vatten. London Aquarium kombinerar utbildning, avkoppling och underhållning genom en upptäcksresa med alla sinnen längs världens floder, sjöar och hav.
Ingen annanstans i London kan besökare komma öga mot öga med hajar, se pirayorna matas och se rockor på nära håll när de kommer till ytan på Ray Touch Pool.
Adress: County Hall Westminster Bridge Road SE1 7PB.
Tube: Waterloo Station på Bakerloo, Jubilee, Northerm och Waterloo & City Line
>> London Aquarium

 

GRATIS MUSEER, UPPLEVELSER OCH SAKER ATT GÖRA I LONDON

Här är Londons mest besökta turistattraktioner. Många av Londons bästa attraktioner är gratis, vilket gör dem till överkomliga platser för att njuta av en del kultur. Oavsett om du föredrar historia eller modern konst, hittar du den på en av dessa måste-se sevärdheter. Listan nedan är sorterad efter popularitet baserat på de senast tillgängliga besökarnumren.

BRITISH MUSEUM

Det världsberömda brittiska museet visar upp verk av människor från förhistorisk till modern tid från hela världen. Höjdpunkterna inkluderar Rosetta Stone, Parthenon skulpturer och en samling av mumier från gamla Egypten. Entrén är gratis, men specialutställningar kräver biljetter
Adress: Great Russell Street, London, WC1B 3DG
Öppet: Dagligen från 10.00 till 17.30
Närmaste tunnelbanestation: Tottenham Court Road

 

NATIONAL GALLERY

Kronan på verket på Trafalgar Square. London National Gallery är en stor och statlig byggnad fylld med över 2000 västeuropeiska målningar från 1200-talet till 1800-talet. I detta ikoniska konstgalleri hittar du verk av mästare som Van Gogh, da Vinci, Botticelli, Constable, Renoir, Titian och Stubbs. Entré är gratis, men specialutställningar kräver biljetter.
Adress: Trafalgar Square, London WC2N 5DN
Öppet: Dagligen från 10.00 till 18.00. Fredag ​​10.00 – 21.00
Närmaste tunnelbanestation: Leicester Square / Picadilly Circus / Charing Cross

 

NATURAL HISTORY MUSEUM

Både den permanenta dinosaurutställningen och de mer skiftande utställningarna av de största, högsta och mest sällsynta djuren i världen gör naturhistoriska museet värt ett besök. Se en storbild av en blåval, en 40 miljoner år gammal spindel och den vackra Central Hall. Entré är gratis, men specialutställningar kräver biljetter.
Adress: Cromwell Road, London, SW7 5BD
Öppet: Dagligen från 10.00 till 17.50
Närmaste tunnelbanestation: Gloucester Rd eller South Kensington

 

TATE MODERN

Beläget vid floden Themsen hittar du Tate Modern, Storbritanniens National Museum of Modern and Contemporary Art. Dess unika form kommer från att det tidigare var ett kraftverk. Galleriets restauranger erbjuder fin utsikt över staden. Entré är gratis, men specialutställningar kräver biljetter.
Adress: Bankside London SE1 9TG
Öppet: söndag till torsdag 10.00 – 18.00. fredag ​​och lördag 10:00 – 22:00
Närmaste tunnelbanestation: Southwark eller Blackfriars.

 

SCIENCE MUSEUM

Science Museum är ett museum för naturvetenskap och teknik på Exhibition Road i South Kensington, London. Det grundades 1857 och är ett av Londons främsta turistattraktioner med 2,7 miljoner besökare årligen. Museet har fri entré.
Museet har mer än 300 000 objekt i samlingen, med flera kända utställningar som Stephensons The Rocket, Puffing Billy, den första jetmotorn, en rekonstruktion av Francis Crick och James Watsons DNA-modell, några av de äldsta bevarade ångmotorerna, ett funngerande exemplar av Charles BabbagesDifference motor och den första prototypen av tiotusenårs klockan Clock of The long Now. Det finns flera hundra interaktiva utställningsobjekt och en IMAX 3D-biograf samt Henry Wellcomes medicinhistoriska samling.
Adress: Exhibition Road, South Kensington, London SW7 2DD
Öppet: Dagligen 10.00 – 17.45.
Närmaste tunnelbanestation: South Kensington

 

VICTORIA & ALBERT MUSEUM

V & A firar konst och design under 3000 år med underbara föremål från hela världen. En riktig skattkista av godsaker, du vet aldrig vad du kommer att upptäcka: möbler, målningar, skulptur, metall och textilier; listan kan sträcka sig lång. Entré är gratis, men speciella utställningar kräver att du köper biljetter.
Adress: Cromwell Road, South Kensington, London, SW7 2RL
Öppet: Dagligen 10.00 – 17.45. Fredag ​​10.00 – 22.00
Närmaste tunnelbanestation: South Kensington

 

ROYAL MUSEUMS GREENWICH

Besök National Maritime Museum – världens största sjöfartsmuseum, se det historiska Queens House, stå över Prime Meridian på Royal Observatory Greenwich och utforska den berömda Cutty Sark: alla en del av The Royal Museums i Greenwich. Vissa är gratis att gå på, och några kräver betalnig.
Adress: Greenwich Park, Greenwich, SE10 9NF
Öppet: Dagligen 10.00-17.00
Närmaste tunnelbanestation: Cutty Sark eller Greenwich på LHR