Facebook

Mamma Mia

Mamma Mia musikal London

«Mamma Mia!» är en musikal som är skriven av brittiska författaren Catherine Johnson och baserad på låtar av den svenska popgruppen ABBA. Musikalen hade premiär på West End i London 1999 och har sedan dess spelats över hela världen, inklusive i Sverige där den hade premiär på Cirkus i Stockholm 2005.

Handlingen kretsar kring en ung kvinna vid namn Sophie som bor på en grekisk ö med sin mamma Donna, som driver en liten hotellverksamhet. Inför sin bröllopsdag vill Sophie ta reda på vem hennes pappa är, och när hon hittar sin mammas gamla dagbok blir hon övertygad om att det måste vara en av tre män som hennes mamma hade ett förhållande med på den tiden. Sophie bjuder in dem alla tre till bröllopet utan att berätta för sin mamma, och kaos och komplikationer uppstår när de alla dyker upp samtidigt.

Musikalen innehåller många av ABBA:s största hits, såsom «Dancing Queen», «Mamma Mia», «Money, Money, Money» och många fler. På svenska har musikalens låtar översatts av Björn Ulvaeus och Benny Andersson, två av ABBA:s ursprungliga medlemmar.

«Mamma Mia!» blev en enorm succé både på Broadway och West End och har sedan dess blivit en av de mest populära musikalerna genom tiderna. På svenska har den spelats på flera olika platser runtom i landet, med många framgångsrika föreställningar.

Musikalen innehåller en samling av ABBAs största hits, såsom «Dancing Queen», «Take a Chance on Me» och «The Winner Takes It All». «Mamma Mia!» har varit en av de mest framgångsrika musikalerna någonsin, med produktioner runt om i världen, inklusive London, New York, Tyskland och Sverige.

Biljetter Mamma Mia musikal London >