Facebook

Kensington

Kensington Palace

Kensington Palace är ett kungligt palats i London som har varit en viktig plats i Englands historia. Palatset har varit hem för flera kungligheter, inklusive prinsessan Diana, som bodde där från 1981 fram till sin död 1997.

Palatset byggdes ursprungligen på 1600-talet av sir George Coppin och köptes senare av kung Vilhelm III och drottning Maria II, som lät bygga om och utöka byggnaden. Palatset har också spelat en viktig roll i Englands politiska historia, som en plats för viktiga beslut och förhandlingar.

Kensington Palace är känt för sina fantastiska interiörer, inklusive de kungliga rummen, där besökare kan se vackra målningar, möbler och inredning från olika tidsepoker. Ett av de mest imponerande rummen är den stora trappan, som har fantastiska takmålningar och är en av de mest fotograferade delarna av palatset.

En annan populär del av Kensington Palace är prinsessan Dianas minnesgalleri, som öppnades 2006. Här kan besökare se en utställning med prinsessans klänningar, smycken och personliga tillhörigheter. Det finns också en utställning som visar prinsessans liv och arv.

Kensington Palace har också fantastiska trädgårdar, inklusive den berömda Sunken Garden, som skapades 1908 och har blivit en av de mest populära delarna av palatset. Trädgården har en mängd olika blommor, inklusive rosor och lavendel, och är en perfekt plats att koppla av och njuta av naturen.

Palatset har också flera restauranger och kaféer, där besökare kan ta en paus och njuta av mat och dryck. Det finns också en presentbutik där besökare kan köpa unika souvenirer och kungliga memorabilia.

Sammanfattningsvis är Kensington Palace en fantastisk turistattraktion som erbjuder besökare en unik inblick i Englands rika historia och kungliga arv. Dess fantastiska interiörer, trädgårdar och utställningar gör det till en av de mest populära sevärdheterna i London. Besökare kan beundra kungliga klänningar, lära sig om prinsessan Dianas liv och njuta av de vackra trädgårdarna.

Biljetter Kensington Palace >