Facebook

London i vårt hjärta

Det är svårt att ha tråkigt i London. Metropolen har 7 000 pubar, 7 miljoner människor, och gator och butiker så många att du blir vimmelkantig. Och glöm inte alla caféer, restauranger, all kultur, teater och fantastiska musikaler. Gör precis det du har lust med – London har något för alla!

Ta väninnorna på shoppingtur, grabbarna på fotbollsresa eller din älskade på en romantisk weekend som ni aldrig glömmer. Vi har hotell i alla prisklasser och vi skräddarsyr gärna resan efter dina önskemål.
London – här kan du leva livet!

Världens bästa bar hittar du i London >
Londons bästa pub > 
Fish & Chips >
Är du ute efter smaker från de grekiska öarna >
Hampsted, en vacker by i London >
Just walk in >
Spektakulär mat og utsikt >
Den ikoniska gamla delen av London >
Shopping i Westfield London > 
Fakta om London och dess historia >
Museer du bör besöka i London >

Var filmades Harry Potter i London >
Historia, vandringar och dagsturer i London >

Value for money på Primark
Känner du igen att du räknar med att spendera massor av pengar i London? Det gör i alla fall jag. Men det finns en butik som jag besöker varje gång, och där får jag verkligen mycket för pengarna – PRIMARK.
Det är en butikskedja som jag upptäckte för många år sedan i England, men det är först de senaste åren som den kommit till London. Koftor för 60 kr, t-shirts för 30 kr, klänningar för bara 90 kr. Det är billigt! PRIMARK finns på många adresser i London, bl.a. vid Marble Arch och på Tottenham Court Road.

Charmig pub i London
När man blir hungrig och törstig i London så är The Jack Horner Pub värd ett besök. Här får ni nämligen världens bästa ”pie” i en mysig miljö som man bara hittar på en äkta engelsk pub.
Och så finns det självklart massor av ölmärken, så här kan man hålla sig sysselsatt resten av dagen.
The Jack Horner Pub, 234–236 Tottenham Court Rd, Bloomsbury, London W1T 7QJ

Ät klassisk brittisk mat med kändisarna
The Guinea Grill i London har funnits sedan 1952, men allt tyder på att det faktiskt har legat en brittisk Inn här ända sedan 1452.
Atmosfären är helt unik med bilder på väggarna, mörka träpaneler och allt det som hör en engelsk pub till. Servitörerna bidrar till atmosfären och serverar pubens berömda stora steaks med glimten i ögat och massor av humor. De är också stolta över sina kidney pies, som har vunnit många nationella mästerskap. Menyns klassiska brittiska rätter håller alla hög kvalitet med fokus på välhängt oxkött. The Guinea Grill får ofta besök av kändisar och får goda recensioner i många tidningar och restaurangguider.
Restaurangen ligger ca 50 meter från Berkeley Square. De t-banestationer som ligger närmast är Green Park, Bond Street och Oxford Circus, ca 500 meter bort.
30 Bruton Place Mayfair W1J 6NL London

Söndag i London
På Bayswater Road, som går längs Hyde Park, kan man på söndagar se världens livligaste och längsta konstutställning. På det mörka järnstaketet in till Hyde Park hänger konstverken i långa banor.

Ca 250 konstnärer är anslutna, och många välkända konstnärer har inlett karriären här. Det finns goda chanser att få prata med målarna själva. Det kan också gå att köpa konstverken till ”studio price” och ta dem med hem enligt devisen: ”What you see is what you get”. Målerierna kan rullas och paketeras i rör av kartong, så att man kan ta dem med hem i handbagaget.

Cocktails med Londons bästa utsikt
I hjärtat av Southbank, precis vid floden Themsen, ligger Oxo Tower Bar. Baren har den mest fantastiska utsikt över London, och låt er inte luras av lobbyns betong.

På översta våningen blir ni mötta av trevlig personal och en mysig, avslappnad atmosfär. Utsikten här upp kan ta andan ur de flesta.
Unna dig en av barens goda cocktails och titta ut över London, med Houses of Parliament, St. Paul’s-katedralen, Somerset House och Themsen. Kanske har ni tur och får se en vacker solnedgång.
Oxo Tower Wharf Barge House St, South Bank SE1 9PH London

Regent’s Canal – en lugnare sida av London
De flesta som har varit i London är bekanta med Regent och Oxford Street, Harrods och Covent Garden, men färre känner till Regent’s Canal. När ni har fått nog av Londons hektiska centrum och vill uppleva mer än shopping så kan ni ta tunnelbanan till Camden Town.

Gå upp för High Street, och när ni gått in i början av Camden Market så dyker Regent’s Canal upp, och här sänker sig lugnet. Regent’s Canal går genom den norra delen av Regent’s Park och var tidigare en transportnerv i London. Promenera längs Zoo, där ni kan beundra de fantastiska privatpalatsen, och sedan kommer ni in i idylliska Little Venice, där det ligger fullt med husbåtar.
Ta en paus på Café Laville, precis där Edgware Road korsar Regent’s Canal. Här kan man sitta vid kanalen med utsikt mot Little Venice och följa livet på husbåtarna.