Facebook

Shopping i Westfield London

Många tänker på Oxford Street när de ska shoppa i London. Visst går det att handla där, men butikerna har med tiden blivit slitna och turistfokuserade. Jag har fått höra att invånarna i London inte längre åker till Oxford Street för att shoppa.

Westfield är ett gigantiskt shoppingcentrum, i alla fall med skandinaviska mått mätt. Det är inte så stort som Dubai Mall, världens största shoppingcentrum, men Westfield i Shepherd’s Bush var det största i England när det öppnade 2008, och med 150 000 kvadratmeter och 255 butiker finns det mycket att välja mellan. Många av butikerna är också mycket stora jämfört med butiker i Skandinavien.

Centrumet är uppdelat i flera olika delar som var och en upplevs som ett eget shoppingcentrum. The Village har t.ex. lyxbutiker som Gucci och självklart en champagnebar! Och kan man överhuvudtaget kalla sig för ett shoppingcentrum om man inte har en skridskobana inomhus? I think not!

I Westfield kan du dessutom slå dig ner och ta det lugnt utan att du känner dig tvingad att köpa något – ganska ovanligt för ett shoppingcentrum. Det finns många sköna sittplatser på olika ställen, och här får man gärna sitta även om man är under 70 år!

Det finns flera tunnelbanestationer i närheten. Den närmaste är Wood Lane på Circle Line/Hammersmith and City, men Shepherd’s Bush på Central Line ligger också nära.  Det går också många bussar till bussterminalen i White City, som ligger nära shoppingcentrumet. Och nu har det också öppnat en ny Westfield i Stratford, på andra sidan London.