Facebook

Wicked

Wicked musikal London

Wicked är en av de mest populära musikalerna som någonsin har spelats på West End i London. Musikalen hade premiär 2006 och har sedan dess blivit en av de mest efterfrågade och älskade produktionerna på scenen.

Musikalen är baserad på boken Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West av Gregory Maguire och är en alternativ berättelse till klassikern The Wizard of Oz. I Wicked får vi följa häxorna i Oz innan Dorothy och Toto anländer till landet. Vi får se hur Elphaba, senare känd som «den onda häxan från väst», och Glinda, senare känd som «den goda häxan från norr», möts och hur deras vänskap utvecklas.

Wicked är en gripande historia om vänskap, kärlek och mod. Musikalen skildrar häxornas liv och bakgrund på ett sätt som ger publiken en annan syn på karaktärerna än vad vi är vana vid från The Wizard of Oz. Musikalen utforskar även teman som fördomar, rädsla och maktkamp, vilket ger en djupare dimension till historien.

Musiken i Wicked är fantastisk och inkluderar några av de mest minnesvärda låtarna på West End. Låtar som «Defying Gravity», «For Good» och «Popular» är alla fantastiska exempel på musikens storhet i musikalen. Stephen Schwartzs musik och texter är fantastiska och ger en episk känsla till föreställningen.

Scenografin i Wicked är spektakulär och imponerande. Scenerna är väl genomtänkta och skapar en fantastisk miljö för historien att utspela sig i. Kostymerna är också imponerande och bidrar till den magiska känslan i musikalen.

De skådespelare som spelar Elphaba och Glinda i Wicked London musikalen är fantastiska och gör en enastående prestation på scenen. Deras röster och skådespeleri fångar publiken från början till slut och ger en oförglömlig upplevelse.

En av de stora anledningarna till varför Wicked är så populär är att musikalen har något för alla. Det är en historia om vänskap och kärlek som passar för alla åldrar och musiken är så fantastisk att den har fått en hel generation att falla för musikaler.

Wicked är en av de mest ikoniska musikalerna på West End och kommer fortsätta att underhålla och imponera på publiken i åratal framöver. För alla som söker en underhållande, episk och magisk musikalupplevelse är Wicked London musikalen ett måste-se.

Biljetter Wicked musical London >