London sevärdheter biljetter. Tips på saker att göra


Karta London sevärdheter och hotell >

Förbeställ biljetter till sevärdheter och upplevelser innan du reser

Miljoner av människor har strömmat in genom Madame Tussauds vaxkabinett dörrar sedan det öppnade för över 200 år sedan och det är fortfarande lika populärt.
Det finns många orsaker till denna långvariga succé, men i grund och botten ligger gammaldags nyfikenhet.
Dagens besökare får färdas på en unik resa genom personer i världen; A-listekändisar, sportlegender, politiska tungviktare och historiska ikoner. En del av Madame Tussauds vaxkabinett ursprungliga arbete och tidiga reliker är fortfarande utställda i London, det omfattar dödsmasker som hon blev tvingad att göra under den franska revolutionen och giljotinen som halshögg Marie Antoinette.
Och så finns det mer moderna, mer interaktiva stjärnor.
Från Brad Pitt till Kate Moss, tillsammans med de största namnen inom underhållning, sport och politik finns allt representerat, autentiska in i minsta detalj. Ett besök på Madame Tussauds vaxkabinett är viktigt – var annars kan du njuta av tvåhundra år av berömmelse.

London Eye är en av världens mest visuellt slående strukturer. London Eye erbjuder dig även ett nytt perspektiv på en storstad.
Du tas med 135 meter upp i luften i en glassbubbla och kan se Londons berömda gator, kyrkor, palats och monument i 360 graders panorama – och en klar dag kan du se hela 40 km bort, hela vägen till Windsor Castle.
Detta måste bara upplevas och är garanterat en upplevelse som varar livet ut !

Warner Bros Studio Tour London ger en fantastisk ny möjlighet att utforska de magiska Harry Potter filmerna – tidernas mest lyckade filmserie. Denna unika resa tar dig med bakom kulisserna – och visar ett stort urval av vackra inspelningsplatser, kostymer och rekvisita.
Det avslöjas också några noggrant bevakade hemligheter, bland annat fakta om specialeffekterna som bland annat gjorde dessa filmer så enormt populära över hela världen.

Besök The London Aquarium, en av Europas största utställningar av vattenlevande organismer och hem till uppemot 400 arter i över 50 tankar, från hajar, rockor och clownfiskar, till Morayål, drakfisk och krabbor som rör sig i sidled.
London Aquarium är den första attraktionen i sitt slag i huvudstaden, och är en av Europas största utställningar av vattenlevande organismer från hela världen och visas i över 2 miljoner liter vatten.
London Aquarium kombinerar utbildning, avslappning och underhållning genom en multisensorisk upplevelseresa genom världens älvar, insjöar och hav. Inte på några andra platser i London kan besökarna komma ansikte mot ansikte med hajar eller se pirajorna utfodras.

Tillgänglighet för funktionshindrade: På Akvariet, har vi full åtkomst för funktionshindrade med hiss till alla våningar.
Det finns även handikapptoalett tillgänglig på varje våning.

Grundat för nästan 60 år sedan och The Original Tour är nu den största och mest populära sightseeingoperatören i världen som har etablerat sig som en grundläggande introduktion till London.
Kommentarerna sker på engelska och ett urval av sex andra språk på utvalda rutter. Engelsktalande live-guider på den gula turen.
The Original Tour – London Sightseeing-biljetter är helt obegränsade. Alla rutter gör frekventa stopp – hoppa bara av där du vill och gå tillbaka till samma stopp för att fortsätta turen.
The Original Tour – London Sightseeing-biljetter inkluderar tre GRATIS promenadrutter och ett gratis 24-timmars Thames River Hopper Pass. Rutterna går var 15:e minut.

Her Majesty’s Royal Palace and Fortress of The Tower of London (oftast förkortat till Tower of London eller bara Towern) är en borg i London, på Themsens norra strand. Den äldsta delen, White Tower, började byggas under Vilhelm I.
Denna är bevarad, men den stora fästningen som dagens turister möter är ett resultat av ubyggnation under århundraden.
Slottet anlades utanför City of London, och var tidigare kärnan i Liberties of the Tower of London.
Den primära funktionen var som kungligt residens. Med tiden blev Towern inte minst känt som fängelse och korrektionsanstalt, speciellt för fångar med hög status. Towern har haft många andra funktioner, och är fortfarande platsen där Storbritanniens kronjuveler bevaras.

St. Paul’s Cathedral, med sin världsberömda Dome, har en ikonisk funktion i Londons silhuett.
Interiören, med sin glittrande mosaik, sina intrikata stenrelifer och sin fantastiska utsikt, är bara några få skäl till att ett besök på St Pauls är ett måste. St Pauls är byggt i form av ett kors, med kupolen som skärningspunkt mellan armarna. Det är en av de största katedrakupoler som finns i världen, 111,3 meter hög.
Den väger ca 65 000 ton och stöttas av åtta pelare.
I kryptan finns avbildningar och stenfragment som är daterade tidigare än katedralen, reliker av en medeltida värld. Från Wrens urprungliga vision till Jean Tijous vakert smidda portar från 1700-talet.
Oavsett om St Paul är en gammal favorit, eller om du planerar ditt första besök till katedralen, kan vi garantera att du inte blir besviken.
Biljetten ger tillgång till hela katedralen.

Ytterligare ett känt landmärke i London är the Tower Bridge. Färdigt 1894 hade bron tagit 8 år att färdigställa. Första månaden under sin existens öppnades Tower Bridge 655 gånger – idag öppnas den 500 gånger per år. Även om båttrafiken har minskat har istället biltrafiken ökat och man räknar med att cirka 38 000 bilar passerar bron varje dygn. De två gångvägarna upptill på Tower Bridge erbjuder en storslagen utsikt över resten av London. Observera att dessa dock kostar i inträde att använda.

Gratis museer, upplevelser och saker att göra i London

Här är Londons mest besökta turistattraktioner. Många av Londons bästa attraktioner är gratis, vilket gör dem till överkomliga platser för att njuta av en del kultur. Oavsett om du föredrar historia eller modern konst, hittar du den på en av dessa måste-se sevärdheter. Listan nedan är sorterad efter popularitet baserat på de senast tillgängliga besökarnumren.

 

Det världsberömda brittiska museet visar upp verk av människor från förhistorisk till modern tid från hela världen. Höjdpunkterna inkluderar Rosetta Stone, Parthenon skulpturer och en samling av mumier från gamla Egypten. Entrén är gratis, men specialutställningar kräver biljetter
Adress: Great Russell Street, London, WC1B 3DG
Öppet: Dagligen från 10.00 till 17.30
Närmaste tunnelbanestation: Tottenham Court Road

Kronan på verket på Trafalgar Square. London National Gallery är en stor och statlig byggnad fylld med över 2000 västeuropeiska målningar från 1200-talet till 1800-talet. I detta ikoniska konstgalleri hittar du verk av mästare som Van Gogh, da Vinci, Botticelli, Constable, Renoir, Titian och Stubbs. Entré är gratis, men specialutställningar kräver biljetter.
Adress: Trafalgar Square, London WC2N 5DN
Öppet: Dagligen från 10.00 till 18.00. Fredag ​​10.00 – 21.00
Närmaste tunnelbanestation: Leicester Square / Picadilly Circus / Charing Cross

Både den permanenta dinosaurutställningen och de mer skiftande utställningarna av de största, högsta och mest sällsynta djuren i världen gör naturhistoriska museet värt ett besök. Se en storbild av en blåval, en 40 miljoner år gammal spindel och den vackra Central Hall. Entré är gratis, men specialutställningar kräver biljetter.
Adress: Cromwell Road, London, SW7 5BD
Öppet: Dagligen från 10.00 till 17.50
Närmaste tunnelbanestation: Gloucester Rd eller South Kensington

Beläget vid floden Themsen hittar du Tate Modern, Storbritanniens National Museum of Modern and Contemporary Art. Dess unika form kommer från att det tidigare var ett kraftverk. Galleriets restauranger erbjuder fin utsikt över staden. Entré är gratis, men specialutställningar kräver biljetter.
Adress: Bankside London SE1 9TG
Öppet: söndag till torsdag 10.00 – 18.00. fredag ​​och lördag 10:00 – 22:00
Närmaste tunnelbanestation: Southwark eller Blackfriars.

Science Museum är ett museum för naturvetenskap och teknik på Exhibition Road i South Kensington, London. Det grundades 1857 och är ett av Londons främsta turistattraktioner med 2,7 miljoner besökare årligen. Museet har fri entré.
Museet har mer än 300 000 objekt i samlingen, med flera kända utställningar som Stephensons The Rocket, Puffing Billy, den första jetmotorn, en rekonstruktion av Francis Crick och James Watsons DNA-modell, några av de äldsta bevarade ångmotorerna, ett funngerande exemplar av Charles BabbagesDifference motor och den första prototypen av tiotusenårs klockan Clock of The long Now. Det finns flera hundra interaktiva utställningsobjekt och en IMAX 3D-biograf samt Henry Wellcomes medicinhistoriska samling.
Adress: Exhibition Road, South Kensington, London SW7 2DD
Öppet: Dagligen 10.00 – 17.45.
Närmaste tunnelbanestation: South Kensington

V & A firar konst och design under 3000 år med underbara föremål från hela världen. En riktig skattkista av godsaker, du vet aldrig vad du kommer att upptäcka: möbler, målningar, skulptur, metall och textilier; listan kan sträcka sig lång. Entré är gratis, men speciella utställningar kräver att du köper biljetter.
Adress: Cromwell Road, South Kensington, London, SW7 2RL
Öppet: Dagligen 10.00 – 17.45. Fredag ​​10.00 – 22.00
Närmaste tunnelbanestation: South Kensington

Besök National Maritime Museum – världens största sjöfartsmuseum, se det historiska Queens House, stå över Prime Meridian på Royal Observatory Greenwich och utforska den berömda Cutty Sark: alla en del av The Royal Museums i Greenwich. Vissa är gratis att gå på, och några kräver betalnig.
Adress: Greenwich Park, Greenwich, SE10 9NF
Öppet: Dagligen 10.00-17.00
Närmaste tunnelbanestation: Cutty Sark eller Greenwich på LHR