Facebook

The Lion King

The Lion King musikal London

Lion King-musikalen är baserad på Disneys animerade film med samma namn från 1994, och handlingen följer i stort sett samma berättelse som i filmen. Här är en kort beskrivning av handlingen i Lion King-musikalen som spelas i London:

Musikalen börjar med en imponerande scen där djuren i djungeln samlas för att fira födelsen av den nyfödda lejonungen Simba, son till lejonkungen Mufasa och drottningen Sarabi. Simbas farbror Scar, som avskyr Mufasa och vill bli kung själv, smider en ond plan för att avsätta Mufasa och ta över tronen. Scar tvingar Simba att tro att det var hans fel att Mufasa dog och att han inte längre kan återvända till sin hemtrakt, stoltheten. Simba flyr därför till öknen och möter sedan paret Timon och Pumbaa, ett surikat och ett vildsvin, som lär honom att leva ett bekymmersfritt liv.

Samtidigt har Scar tagit över tronen och låter stoltheten drivas ner i kaos och förfall. Men med hjälp av Simbas barndomsvän, lejonessan Nala, återvänder Simba till stoltheten för att ta tillbaka sin plats som kung. Efter en tuff kamp mot Scar, återtar Simba tronen och återställer ordningen i djungeln.

Musikalen är full av fantastisk musik och dans, imponerande kostymer och masker, och en spektakulär scenografi som ger liv åt djungelns olika miljöer. Lion King-musikalen i London är en upplevelse som är väl värd att se!

Musikalen innehåller låtar från den ursprungliga Disney-filmen, såsom «Circle of Life», «Hakuna Matata» och «Can You Feel the Love Tonight», samt nya låtar skrivna för musikalen. «The Lion King» har varit en av de mest framgångsrika musikalerna någonsin, med produktioner runt om i världen, inklusive London, New York och Sydafrika.

Biljetter The Lion King musical London >