Facebook

Museer du bör besöka i London

 1. British Museum (British Museum): Ett av världens mest kända museer med en omfattande samling konst och artefakter från hela världen.
 2. National Gallery: Ett konstmuseum som hyser en imponerande samling av europeisk konst, inklusive verk av mästare som Leonardo da Vinci, Vincent van Gogh och Claude Monet.
 3. Tate Modern: Ett modern konstmuseum som fokuserar på samtida konstverk och är beläget i en ombyggd kraftverksbyggnad vid floden Thames.
 4. Victoria and Albert Museum (V&A): Ett museum dedikerat till konst, design och mode, med en omfattande samling av historiska och moderna föremål.
 5. Natural History Museum: Ett museum som utforskar naturhistoria och biologi, med en imponerande samling dinosaurieskelett och mineraler.
 6. Science Museum: Ett interaktivt museum som utforskar vetenskap och teknik genom spännande utställningar och experiment.
 7. British Library: Här finns några av världens mest värdefulla litterära skatter, inklusive originalmanuskript av kända författare som Shakespeare och Jane Austen.
 8. Imperial War Museum: Ett museum som berättar historien om krig och konflikter från första världskriget till nutid.
 9. Museum of London: Ett museum som utforskar Londons fascinerande historia och utveckling från forntiden till idag.
 10. Design Museum: Ett museum dedikerat till design och arkitektur, med utställningar som utforskar kreativitet och innovation.
 11. Royal Observatory Greenwich: Ett observatorium med fokus på astronomi och navigation, där du kan stå vid nollmeridianen.
 12. Saatchi Gallery: Ett konstgalleri som visar samtida konstverk och är känt för att stödja unga konstnärer.
 13. Cutty Sark: Ett museum som hyser det välbevarade klipperskeppet Cutty Sark och berättar om dess spännande historia.
 14. Sir John Soane’s Museum: Ett museum som var en gång hemmet och arbetsplatsen för arkitekten John Soane, med en unik samling konst och antikviteter.
 15. Sherlock Holmes Museum: Ett museum som är dedikerat till den fiktiva detektiven Sherlock Holmes och är beläget i ett viktorianskt townhouse som återskapar Holmes och Dr. Watsons liv.

Museer i London som är perfekta för ett besök med barn

 1. Science Museum (Science Museum): Ett interaktivt museum med spännande experiment och utställningar som fascinerar både barn och vuxna.
 2. Natural History Museum: Barn älskar att utforska den imponerande samlingen av dinosaurieskelett och upptäcka naturens under.
 3. Victoria and Albert Museum (V&A): V&A:s «Museum of Childhood» är speciellt inriktat på barn och visar leksaker, spel och kläder från olika tidsepoker.
 4. Horniman Museum: Ett museum med en mängd olika samlingar, inklusive antropologiska och musikaliska, samt en fantastisk trädgård och akvarium som barnen kommer att älska.
 5. Museum of London Docklands: Utforska Londons maritima historia med interaktiva utställningar och barnvänliga aktiviteter.
 6. London Transport Museum: Barnen kan utforska Londons kollektivtrafikhistoria genom att klättra på gamla bussar och tåg.
 7. Cutty Sark: Ett museum som hyser det välbevarade klipperskeppet Cutty Sark och har aktiviteter speciellt anpassade för barn.
 8. Vauxhall City Farm: Inte ett museum i traditionell bemärkelse, men en pedagogisk plats där barnen kan komma nära djur och lära sig om jordbruk.
 9. The Crystal: Ett hållbarhetscenter med interaktiva utställningar om hållbar utveckling och miljöfrågor.
 10. Museum of Brands: Ett museum som tar barnen tillbaka i tiden genom att visa reklam och föremål från olika decennier, vilket ger en inblick i konsumtionskulturen