Museer du bör besöka i London

Grant Museum of Zoology
Det här lilla museet fungerar som ett studiecentrum för zoologistuderande på University College London, men är även öppet för allmänheten. Här hittar du många spännande saker att titta på för både vuxna och barn. Museet är också känt för att visa gamla filmer där djur eller monster har huvudrollerna, och man kan titta med ett glas vin till.
Adress: 21 University Street

British Museum
Det här museet är så känt att de skulle kunna ta entré utan att det skulle påverka besöksantalet. Se det som en bonus att det faktiskt är gratis. Se Elgin Marbles, som kommer från Atens Pantheon. Lägg en hel dag på att utforska museet, där du kan hitta konst och kulturskatter från nästan hela världens civilisationer.
Adress: Great Russell Street

Tate Modern
Tate Modern är ett nyare museum som öppnade för ca 10 år sedan. Det fick snabbt rykte om sig att vara ett av världens bästa museer för modern konst. Museet ligger i det som en gång var Bankside Power Station, designat av Sir Giles Gilbert Scott. Här kan du se modern konst från 1900 och fram till vår tids dagar. En av museets flyglar håller just nu på att byggas om.
Adress: Bankside

National Portrait Gallery
Här kan du se porträtt av alla från Henry VIII och framåt, bl.a. den mycket omdiskuterade målningen av Hertiginnan av Cambridge och många fler kungliga och kända. Fantastisk utsikt över hela West End från caféet på översta våningen.
Adress: 2 St Martin’s Place

Serpentine Gallery
Mitt i vackra Kensington Gardens hittar du detta galleri som absolut är värt ett besök. Här hänger verk av alla typer av konstnärer, från Damien Hirst till Jeff Koons, och på sommaren har man en utebio och andra kulturevenemang i museets Summer Pavilion.
Adress: Kensington Gardens

Bäst för barn

Natural History Museum
Här hittar du den kända dinosaurieutställningen med små gipsmodeller av de stora bestarna. Men museet bjuder också på annat än utdöda djurarter. Här finns ett mineralgalleri, en modell av en blåval i full storlek och en hel flygel där du kan lära dig om geologi.
Adress: Cromwell Road

Science Museum
Många tror kanske att det här är ett museum om vetenskap, och mest riktat till barn, men även om museet absolut vänder sig till barnfamiljer så finns det massor att se på även som vuxen. I Making The Modern World visas en imponerande utställning med bl.a. Apollo 10, Stephensons raket, Crick, Watsons modell av DNA och Charles Babbages motor.
Adress: Exhibition Road

V&A Museum of Childhood
Det här museet är ett måste om du har barn med till London, det är hemvist för en av världens största och bästa samlingar av leksaker, dockhus, spel och utklädningskläder. V&A Museum of Childhood har samlat på barnleksaker sedan 1872. Du kan t.ex. se en imponerande samling Barbie-dockor, riktigt gamla nallar samt dockor som är flera tusen år gamla.

Diana, Princess of Wales Memorial Playground
Lekplatsen Princess of Wales Memorial Playground är kanske Londons bästa lekplats, barnens favorit i parken Kensington Gardens. Här ligger ett gigantiskt sjörövarskepp tryggt på egen strand, ett område har tipi-tält och en hel by med hus i trädkronorna med repstegar och hemliga gångar. Många av attraktionerna på lekplatsen är designade för att vara användarvänliga för barn med olika funktionshinder och/eller rullstol. Vuxna får endast gå in om de har sällskap av barn. Caféet vid lekplatsen har en fantastisk barnmeny och serverar Londons bästa mjukglass.
Adress: Kensington Gardens