Facebook

Jersey Boys

Jersey Boys musikal London

«Jersey Boys» är en musikal baserad på den sanna historien om den amerikanska popgruppen The Four Seasons. Musikalen hade premiär på Broadway i New York 2005 och har sedan dess spelats på scener runt om i världen, inklusive i London där den hade premiär på Prince Edward Theatre 2008.

Musikalen skrevs av Marshall Brickman och Rick Elice, med musik och text av Bob Gaudio och Bob Crewe. Regissören för produktionen var Des McAnuff. Musikalen följer livshistorien för Frankie Valli, Bob Gaudio, Tommy DeVito och Nick Massi, och skildrar deras resa från en liten grupp i New Jersey till en av de mest framgångsrika popgrupperna i musikhistorien.

«Jersey Boys» innehåller många av The Four Seasons mest kända låtar, inklusive «Big Girls Don’t Cry», «Walk Like a Man», «Sherry» och «Can’t Take My Eyes Off You». Musikalen ger också en djupare inblick i bandets bakgrund och hur de övervann hinder som dålig ekonomi, personliga konflikter och rättsliga problem för att nå toppen av listorna.

I London har musikalen haft en rad lysande skådespelare i huvudrollerna, inklusive Ryan Molloy, Jon Boydon, Matt Nalton och Edd Post. Alla dessa talanger har fått mycket uppmärksamhet och hyllningar för sina prestationer i rollerna som Frankie Valli, Bob Gaudio, Tommy DeVito och Nick Massi.

Scendekoren i musikalen är imponerande och skapar en autentisk känsla av 1960-talet i USA. Musikalen har blivit mycket populär både i Storbritannien och internationellt, och har spelats på scener runt om i världen, inklusive i USA, Kanada och Australien.

«Jersey Boys» har vunnit flera priser, inklusive fyra Tony Awards och en Olivier Award. Den har också hyllats av kritiker och publik för sina starka prestationer, fantastiska musik och autentiska skildring av The Four Seasons historia.

Sammanfattningsvis är «Jersey Boys» en av de mest älskade musikalerna om en av de mest framgångsrika popgrupperna i musikhistorien. Med sin starka musik, djupgående karaktärer och autentiska skildring av 1960-talets USA, är «Jersey Boys» en musikal som inte bör missas.

Biljetter Jersey Boys musical London >