Facebook

Dana H teater London

«Det här är första gången jag pratar om detta under alla dessa år, så jag – jag är – jag är i den här världen men jag är inte.»

Broadways storsuccé och vinnare av två Tony Awards, Dana H., kommer att ha sin brittiska premiär på Royal Court Theatre i januari 2024.

Deirdre O’Connell gör sin Londonscen-debut och återupprepar sin Tony-vinnande stordådsprestation som Dana, en sjukhussjälavårdare som hölls fången av en patient på olika motell i Florida under fem månader.

Dana Higginbothams bemärkelsesvärda sanna historia berättas i hennes egna ord och med hennes egen röst, med inspelade intervjuer återskapade för scenen av Danas son, dramatikern Lucas Hnath, och noga lip-syncade av O’Connell. Resultatet är ett banbrytande verk som bryter gränserna mellan verklighet och konstifice och utmanar vår förståelse för gott och ont.

Dana H. regisseras av Tony-nominerade, tidigare Royal Court Associate Director Les Waters och har en rikt skapad ljudmiljö av Mikhail Fiksel, vinnare av Tony Award för Bästa Ljuddesign för en pjäs.

Skriven av Lucas Hnath, anpassad från intervjuer med Dana Higginbotham genomförda av Steve Cosson.

Denna produktion producerades ursprungligen på Broadway av Matt Ross, Sally Horchow & Dori Berinstein

Biljetter Dana H teater London >