Facebook

Hertha Berlin fotbollsresor – matcher 2024 – 2025

SKICKA FÖRFRÅGAN HERTHA berlin matcher

Kom ihåg: detta är endast en förfrågan och inte en bindande bokning.

Det angivna priset gäller ett paket med matchbiljett och hotell i 2 dygn inkl. frukost i delat twin-/dubbelrum.  Tillägg för enkelrum. Något lägre pris för trippelrum. Det kan vara klokt att stanna fredag till måndag eftersom helgmatcher kan flyttas från lördag eftermiddag till söndag kväll och vice versa.
Alla priser är från … och det slutgiltiga priset kommer att vara det erbjudande du får från oss, förutsatt att du beställer inom tidsgränsen i erbjudandet.

Vi samarbetar med välkända och erkänt omtyckta hotell i centrala Berlin. Samtliga hotell är besökta och godkända av oss. Våra höga kvalitetskrav på boende, service och geografiskt läge gör vi aldrig några avsteg ifrån. Vi har hotell som passar alla typer av resenärer, vissa vill kanske bo i ett lite lugnare område och andra vill bo mitt på Alexanderplatz. Fråga gärna oss om tips och råd. Ni bor alltid i tvåbäddsrum om inget annat har överenskommits. Samtliga rum är naturligtvis utrustade med dusch/bad, WC och TV.

Det här säger kunderna om oss
«Jag har varit i London mer än 30 gånger de senaste 15 åren. Jag kan se att ni erbjuder en paketlösning som är lika prisvärd som det grabben och jag betalar när vi beställer allt direkt. Det innebär att vi kommer att börja boka vår årliga resa av er istället.»
– Frode Andresen

«Vill bara tacka för uppföljningen och sättet ni levererade varorna på – vår resa blev helt perfekt! Fantastiska platser på Emirates, alla 6 samlade 🙂 Vi kommer att rekommendera er och bokar gärna hos er igen om det blir fler resor. «
– Simen A. Haaland

Hur du kan skydda dig mot köp av svartabörsbiljetter och lån av säsongskort
Alla klubbar arbetar hårt med att slå ned på svarta börsförsäljning av biljetter. Om du köper sådana biljetter kommer du mycket sannolikt att nekas inträde på stadion samt överlämnas till polisen.
Många säljer tillgång till medlemskort eller säsongskort som du hämtar på en avtalad plats före matchen och lämnar tillbaka efter matchen. Det är INTE tillåtet, och du kommer mycket sannolikt att nekas tillgång till stadion eftersom entrévärdarna kommer att kräva legitimation för att kontrollera att det verkligen är ditt kort.
Därför är det viktigt att du endast köper biljetter från pålitliga leverantörer, och vi erbjuder dig just den säkerheten.

15 fakta om Hertha Berlin

 1. Hertha BSC är en professionell fotbollsklubb baserad i Berlin, Tyskland.
 2. Klubben grundades år 1892 och är en av de äldsta och mest traditionsrika i Tyskland.
 3. Hertha BSC spelar sina hemmamatcher på Olympiastadion Berlin, en historisk arena som också var värd för Olympiska spelen 1936.
 4. Klubbens smeknamn är «Die Alte Dame», vilket betyder «Den gamla damen» på tyska.
 5. Hertha Berlin har spelat i både Bundesliga och 2. Bundesliga, den högsta och näst högsta fotbollsligan i Tyskland.
 6. Under 2000-talet har klubben haft perioder med både framgångar och utmaningar i Bundesliga.
 7. Hertha BSC har en trogen fanbas och är en viktig del av fotbollskulturen i Berlin.
 8. Klubben har också en damfotbollsavdelning som har varit framgångsrik på nationell nivå.
 9. Herthas traditionella färger är blått och vitt, och lagets dräkter har ofta dessa färger.
 10. Klubben har genom åren haft flera olika rivaliteter med andra tyska lag, inklusive Union Berlin.
 11. Olympiastadion Berlin har också varit värd för olika stora sport- och musikevenemang.
 12. Hertha BSC har haft flera kända spelare i sin historia, som Klinsmann, Etebo, och Ibisevic.
 13. Klubben är engagerad i samhällsverksamhet och sociala projekt i Berlin.
 14. Hertha Berlin har en stark ungdomsakademi som har fostrat flera talangfulla spelare.
 15. Klubben strävar efter att fortsätta utvecklas och vara en framträdande del av både Berlin och tysk fotboll.

10 kuriositeter om Hertha Berlin

 1. Klubbens namn, «Hertha», härstammar från ett tyskt ord för en skickligt seglande ångfärja som opererade på floden Spree i Berlin på 1800-talet.
 2. Hertha BSC var en av de ursprungliga grundarna av Bundesliga, den högsta fotbollsligan i Tyskland, när den startade 1963.
 3. Under andra världskriget användes Herthas gamla hemmaarena, Plumpe, som träningsplats för Hitlerjugend.
 4. Olympiastadion Berlin, Herthas nuvarande hemmaarena, har också varit värd för Olympiska spelen både 1936 och 2006.
 5. Herthas fans har smeknamnet «Die Blau-Weißen» (De blåvita) på grund av klubbens traditionella färger.
 6. Klubben har haft perioder med både framgångar och nedgångar, inklusive perioder i 2. Bundesliga.
 7. Under säsongen 1998-1999 vann Hertha Berlin Bundesliga för första gången i klubbens historia.
 8. Klubben har en symbolisk maskot, «Herthinho», som representerar en lejonunge.
 9. Hertha Berlin har ett musikband som spelar på klubbens hemmamatcher och andra evenemang.
 10. En av klubbens mest legendariska spelare är Helmut Kronsbein, som anses vara en ikon inom Herthas historia.

Sevärdheter i Berlin:

 1. Brandenburger Tor: En ikonisk och historisk port som har blivit en symbol för Berlin och Tyskland.
 2. Berlinmuren och East Side Gallery: Den återstående delen av Berlinmuren och den konstnärliga East Side Gallery ger en gripande påminnelse om stadens delade historia.
 3. Reichstag: Tysklands parlamentsbyggnad med en spektakulär glaskupol som erbjuder fantastisk utsikt över staden.
 4. Museumsinsel: Ett komplex av världsberömda museer, inklusive Pergamonmuseet och Neues Museum.
 5. Checkpoint Charlie: En av de mest kända gränsövergångarna mellan öst och väst under kalla kriget, nu ett museum.
 6. Holocaust-memorialen: Ett imponerande och rörande minnesmärke över Förintelsen.
 7. Tiergarten: En stor och vacker park mitt i staden, perfekt för avkoppling och promenader.
 8. Alexanderplatz: Ett livligt torg med shopping, restauranger och den ikoniska TV-tornet.
 9. Potsdamer Platz: Ett modernt område med shopping, biografer och underhållning, som tidigare var uppdelat av Berlinmuren.

Hertha Berlins Historia: En Berättelse om Tradition och Stolthet

Hertha Berlin, grundat 1892, är en av Tysklands mest traditionsrika fotbollsklubbar. Klubben har spelat i den högsta divisionen i tysk fotboll under långa perioder och har en hängiven fanskara. Hertha Berlins historia är präglad av framgångar, motgångar och en stark koppling till staden Berlin.

Tidiga år och framgångar:
Hertha Berlin grundades av ett gäng gymnasieelever i distriktet Gesundbrunnen i Berlin. Klubben tog sig snabbt upp i ligasystemet och vann sin första titel 1903, då de vann Berliner Meisterschaft. Under de följande decennierna etablerade Hertha sig som en av de starkaste klubbarna i Tyskland och vann ytterligare tre ligatitlar.

Tyska mästerskap och nazitiden:
1931 nådde Hertha Berlin sin största framgång genom att vinna det tyska mästerskapet. Men under nazitiden drabbades klubben av interna konflikter och politiskt inflytande. Hertha Berlins judiska spelare och ledare tvingades att fly eller bli avskedade, och klubbens identitet skadades svårt.

Efterkrigstiden och återuppbyggnad:
Efter andra världskriget återuppbyggdes Hertha Berlin gradvis. Klubben spelade i den tyska Oberliga och vann ligan 1959. Men under 1960-talet och 1970-talet kämpade Hertha Berlin med nedflyttning och ekonomiska problem.

Bundesliga-eran:
1974 grundades Bundesliga, den nya professionella fotbollsligan i Västtyskland. Hertha Berlin var en av grundarlagen och har spelat i ligan under de flesta säsonger sedan dess. Under 1990-talet och början av 2000-talet etablerade Hertha Berlin sig som en stabil Bundesliga-klubb och nådde UEFA-cupfinalen 2000.

Nyare tid och utmaningar:
Under de senaste decennierna har Hertha Berlin kämpat för att etablera sig som ett topplag i Bundesliga. De har haft perioder av framgång, men har också drabbats av nedflyttning och ekonomiska problem. 2020 köptes klubben av James P. Platt, en amerikansk miljardär, med ambitionen att ta Hertha Berlin till toppen av tysk fotboll.

Hertha Berlins identitet och kultur:
Hertha Berlin är en klubb med en stark identitet och kultur. De är kända för sina blå och vita färger och sin smeknamn «Die Alte Dame» (Den gamla damen). Klubben har en stor och hängiven fanskara som är kända för sin passion och sitt stöd. Hertha Berlins hemmastadion, Olympiastadion, är en ikonisk arena med en rik historia.

Hertha Berlins historia är en fascinerande berättelse om en klubb som har övervunnit motgångar och etablerat sig som en av Tysklands mest traditionrika fotbollsklubbar. Med en ny ägare och stora ambitioner ser Hertha Berlins framtid ljus ut. Klubben har potential att bli en toppklubb i Bundesliga och att representera Tyskland på den internationella scenen.

Fotbollsresor Premier League matcher:
Arsenal matcherChelsea matcherCrystal Palace matcherFulham matcherLiverpool matcherMan City matcherMan United matcherTottenham matcherLeeds matcherBarcelona matcherHertha BerlinParis SG

Spelschema:
Spelschema Arsenal matcher, Spelschema Chelsea matcher, Spelschema Crystal Palace matcher, Spelschema Liverpool matcher, Spelschema Manchester City matcher, Spelschema Manchester United matcher, Spelschema Tottenham matcher, spelschema Barcelona matcher.