Facebook

Parlamentet London

Parlamentet i London, även känt som Westminsterpalatset, är en av Storbritanniens mest symboliska och historiska byggnader. Det ligger vid floden Themsen och är säte för Storbritanniens parlament, där lagar skapas och diskuteras.

Byggnaden är en arkitektonisk mästerverk och en av Londons mest kända landmärken. Den imponerande fasaden består av gotiska detaljer och torn, och den skapar en majestätisk bild längs floden. Parlamentet är också hem för det ikoniska Big Ben-klocktornet, som ringer varje timme och är en av stadens mest kända symboler.

Inne i parlamentets väggar finns två hus: House of Commons (Underhuset) och House of Lords (Överhuset). Underhuset är hem för valda parlamentsledamöter, medan Överhuset är fyllt med adel och ärftliga peera. Tillsammans utgör de Storbritanniens lagstiftande organ.

Besökare har möjlighet att utforska parlamentets interiör genom guidade turer som tar dem genom historiska korridorer, plenisalar och debattsalar. Det är en chans att få insikt i landets politiska system och historia samt att beundra den imponerande arkitekturen.

Parlamentet är också en symbol för demokrati och politiskt engagemang. Många viktiga beslut som har påverkat Storbritanniens historia har fattats här.