Facebook

Sister Act

Sister Act musikal London

«Sister Act» är en musikal som är baserad på den populära filmen med samma namn från 1992. Handlingen följer en ung kvinna vid namn Deloris Van Cartier som är en sångerska i nattklubbar. Efter att hon råkar bevittna ett mord, gömmer sig Deloris på ett kloster och utger sig för att vara nunna för att undkomma de farliga männen som är ute efter henne.

Deloris har svårt att anpassa sig till det strikta livet på klostret, men hittar snart en plats som körledare för nunnornas kör. Med sin bakgrund i musikscenen hjälper hon klostrets tråkiga kör att bli en dynamisk musikgrupp.

Nunnorna sjunger modern musik och sätter upp en show som lockar en stor publik till klostret. Men Deloris blir avslöjad av de farliga männen som letar efter henne, och hon och nunnorna tvingas kämpa mot dem för att rädda sina liv och bevara sin musik.

Musikalen innehåller många av de kända låtarna från filmen, inklusive «I Will Follow Him» och «Sister Act». Handlingen är en humoristisk och hjärtlig berättelse om att hitta sin plats i världen och att bygga relationer med människor som är annorlunda än en själv.