Facebook

Royal Observatory

London Royal Observatory

Royal Observatory i London är ett av de mest kända astronomiska observatorierna i världen. Det ligger på Greenwich Hill i Greenwich, London, och grundades på 1600-talet för att underlätta för sjömän att navigera på havet genom att fastställa longituden.

Observatoriet har en lång och rik historia och har varit platsen för flera viktiga astronomiska upptäckter, inklusive upptäckten av Neptunus och bestämningen av Jupiters hastighet. En av observatoriets mest kända och karakteristiska funktioner är Greenwich Mean Time (GMT), som är den globala standarden för tid.

Besökare kan utforska observatoriet och dess samlingar, inklusive astronomiska instrument, klockor och teleskop. Det finns också en planetarium som visar spännande filmer om universum och stjärnorna.

Från observatoriet har man en fantastisk utsikt över London och Themsen, och besökare kan stå på Greenwich Meridian Line, som är den linje som markerar noll longitud.

Det finns också en presentbutik på platsen där man kan köpa astronomiska souvenirs och presenter. Royal Observatory är öppet för allmänheten och är en populär destination för både turister och astronomi-entusiaster.

Biljetter London Royal Observatory >