Facebook

My Fair Lady

My Fair Lady musikal London

«My Fair Lady» är en musikal som är baserad på George Bernard Shaws pjäs «Pygmalion». Handlingen följer en ung kvinna vid namn Eliza Doolittle som arbetar som blomsterförsäljare på gatorna i London under 1910-talet. Hon talar med en mycket stark cockney-accents, vilket är en regional dialekt från East End i London.

En dag möter hon den arrogante, men charmerande lingvisten Henry Higgins, som utmanar sig själv på att förbättra hennes språkliga färdigheter och att hjälpa henne att passa in i den högre samhällsklassen genom att lära henne att tala som en fin dam.

Eliza tar på sig utmaningen och genomgår en intensiv utbildning med Higgins och hans vän, översten Pickering. Under tiden träffar hon också en ung man vid namn Freddy, som blir omedelbart förälskad i henne.

Efter flera månaders hårt arbete blir Eliza en fulländad dam, men hon börjar också känna sig förvirrad och vilsen i sitt nya liv. Hon är osäker på hur hon ska navigera i den nya världen, och hon känner sig inte längre bekväm i sin gamla värld.

Efter att ha deltagit på en viktig bal hos ambassadören blir Eliza frustrerad över Higgins arrogans och hur han tar all ära för hennes framgång. Hon bestämmer sig för att lämna honom och söka efter sin egen identitet.

Till slut inser Higgins hur mycket han har älskat och saknat Eliza, och han bestämmer sig för att försöka vinna tillbaka henne. Musikalens slut är öppet, och det är upp till publiken att avgöra om Eliza återvänder till Higgins eller inte.

FÖRESTÄLLNINGEN My Fair Lady musical ÄR PÅ PAUS