Facebook

Hampton Court Palace

Hampton Court Palace

London Eye, även kallad Millennium Wheel, är en av Londons mest kända landmärken och en av de mest populära turistattraktionerna i staden. Det är en enorm pariserhjul som sträcker sig över Themsen och är beläget vid South Bank i centrala London.

Byggandet av London Eye började 1998 och det öppnade för allmänheten i mars 2000, precis i tid för att fira millenieskiftet. Det är det högsta pariserhjulet i Europa och har en höjd på 135 meter. Det består av 32 gondoler som kan rymma upp till 25 personer åt gången, vilket innebär att den totala kapaciteten på hjulet är 800 personer per varv.

Varje varv på hjulet tar cirka 30 minuter, vilket ger besökare gott om tid att beundra stadens panorama från olika vinklar. Från toppen av London Eye kan man se några av Londons mest berömda landmärken, inklusive Buckingham Palace, Big Ben och Houses of Parliament, The Shard och St. Paul’s Cathedral. Det är en spektakulär utsikt över staden, särskilt på kvällen när stadens ljus tänds.

London Eye är en teknisk triumf, och hjulet är utformat för att vara så energieffektivt som möjligt. Det använder mindre energi än en vanlig spis under en halvtimme för att driva hela hjulet. Hjulet har också varit värd för flera stora evenemang, inklusive bröllop och konserter.

Förutom själva hjulet finns det också en rad andra attraktioner vid London Eye, inklusive 4D-kino, restauranger och butiker. Det finns också möjlighet att boka en privat kabin för en mer exklusiv upplevelse.

Sammanfattningsvis är London Eye en fantastisk turistattraktion som erbjuder en spektakulär utsikt över London. Det är en teknisk bedrift som är både energieffektiv och en av de mest populära turistattraktionerna i staden.