Facebook

George Takei's Allegiance

George Takei’s Allegiance musikal London

George Takei’s Allegiance är en musikal som baseras på George Takeis egna upplevelser under andra världskriget då han och hans familj, liksom många andra japansk-amerikaner, internerades i USA efter attacken på Pearl Harbor. Musikalen handlar om familjen Kimura som också interneras under kriget och deras kamp för att behålla hoppet och värdigheten i en tid av orättvisa och fördomar.

I musikalen följer vi huvudkaraktären Sammy Kimura, en ung amerikansk-japan som tvingas lämna sitt hem och sin tillvaro i Kalifornien för att interneras i ett läger tillsammans med sin familj. Sammy är fast besluten att visa sin lojalitet mot USA trots att landet har förrått honom och hans familj. Han blir inblandad i en konflikt mellan sin far och sin syster om hur man ska hantera situationen de befinner sig i och finner också kärlek med en annan internerad kvinna.

Musikalen skildrar också den amerikanska regeringens beslut att internera japansk-amerikaner, något som anses vara en mörk fläck i landets historia. Allegiance innehåller musik och sångnummer som uttrycker både sorg, ilska och hopp och är en berättelse om kärlek, familj, vänskap och lojalitet.

Biljetter George Takei’s Allegiance musical London är inte tillgängliga