Facebook

Dear Evan Hansen

Dear Evan Hansen musikal London

«Dear Evan Hansen» är en amerikansk musikal som handlar om en tonåring vid namn Evan Hansen, som lider av social ångest och ensamhet. Handlingen börjar när Evan skriver ett brev till sig själv som en del av sin terapi, men brevet hamnar i händerna på en annan elev på skolan, Connor Murphy. När Connor senare tar sitt eget liv, tror hans föräldrar, skolan och Evan själv att han och Connor var vänner och att han kan hjälpa dem att förstå Connors tragiska död.

Evan bestämmer sig för att fortsätta att låtsas vara vän med Connor genom att fabricera berättelser om deras vänskap och skicka falska e-postmeddelanden mellan dem. Han hoppas att det här ska hjälpa Connors föräldrar att sörja och hitta tröst, men lögnerna börjar snabbt att ta över Evans liv och relationer, både på skolan och hemma.

Evan träffar Connors syster, Zoe, och de två blir nära vänner. Han får också uppmärksamhet från skolans populära tjej, Alana, som är engagerad i att uppmärksamma Connors död. Evan får även stöd från sin mamma, som försöker hjälpa honom att hantera sin sociala ångest.

Men allteftersom Evans lögn blir större och större, blir det allt svårare för honom att upprätthålla sitt falska vänskap med Connor och hans familj. Till slut konfronteras Evan med sanningen och tvingas stå inför konsekvenserna av sina handlingar.

«Dear Evan Hansen» berör frågor om psykisk ohälsa, sorg, ensamhet och sociala medier. Musikalen har blivit hyllad för sin rörande berättelse och starka sångnummer, som «Waving Through a Window», «You Will Be Found» och «Words Fail».

FÖRESTÄLLNINGEN Dear Evan Hansen musical ÄR PÅ PAUS