Facebook

Cutty Sark

Cutty Sark London

Cutty Sark är ett ikoniskt segelfartygsmuseum som ligger i Greenwich i London, England.

Skeppet byggdes 1869 och var ursprungligen en klipperskepp som seglade mellan Storbritannien och Kina för att transportera te. Senare användes skeppet för att transportera ull från Australien till Storbritannien och blev känt för sin snabbhet och pålitlighet.

Idag är Cutty Sark ett museum där besökare kan utforska skeppet och lära sig mer om dess historia och betydelse. Museet erbjuder en unik upplevelse som tar besökarna med på en insiktsfull och spännande resa tillbaka i tiden.

Besökarna kan utforska skeppet på egen hand eller delta i en guidad tur där de kan lära sig mer om skeppets historia och betydelse. Det finns även interaktiva utställningar som ger en djupare förståelse för livet ombord på skeppet och de människor som arbetade där.

En av de mest imponerande aspekterna av museet är det unika sättet skeppet är utställt på. Cutty Sark restaurerades och lyftes upp över en glasgolvplattform 2007, vilket gör det möjligt att utforska både över- och underdäck.

Museet är också värd för olika specialutställningar och evenemang som visar olika aspekter av skeppets historia och betydelse. Cutty Sark är en fantastisk upplevelse och ett måste för alla som besöker Greenwich och London

Biljetter London Cutty Sark >