Facebook

London Buckingham Palace State Rooms

Buckingham Palace State Rooms i London är den officiella bostaden och arbetsplatsen för den brittiska monarken. State Rooms, eller statsrummen, är de rum som används för de officiella och ceremoniella tillfällen som monarken håller på Buckingham Palace.

De State Rooms som är öppna för allmänheten under sommarmånaderna är fantastiskt vackra och visar upp en imponerande samling av konst, möbler och dekorationer. Besökare kan utforska rum som Throne Room, Ballroom och Green Drawing Room, som alla har en viktig roll vid de kungliga ceremonierna.

En av de mest berömda delarna av State Rooms är den stora trappan som leder upp till de kungliga lägenheterna. Trappan är magnifikt dekorerad med imponerande skulpturer och målningar. Besökare kan också se de kungliga trädgårdarna och ta en guidad tur genom Buckingham Palace för att lära sig mer om dess rika historia och funktion.

Det finns också en presentbutik på platsen där man kan köpa souvenirer och presenter. State Rooms är öppna för allmänheten under sommarmånaderna, vanligtvis från slutet av juli till början av oktober, men besöken kan vara begränsade och beroende av kungliga engagemang, så det är alltid bäst att kolla öppettiderna i förväg

Observera att vi inte har biljetter till denna sevärdhet.