Facebook

Buckingham Palace Royal Mews

London Buckingham Palace Royal Mews

Buckingham Palace Royal Mews i London är en av de mest kända och ikoniska platserna i den brittiska huvudstaden. «Mews» är en gammal engelsk term för stall eller ladugård, och Buckingham Palace Royal Mews har faktiskt fungerat som stall för de kungliga hästarna sedan 1760-talet.

Idag fungerar Royal Mews som ett viktigt centrum för de kungliga transportmedlen och hästarna. Platsen huserar en stor samling av vagnar, kareter och bilar som används av de kungliga i deras dagliga liv och vid officiella tillfällen. Royal Mews är också hem för en rad kungliga hästar som är tränade för att dra de kungliga karetarna.

Bland de mest berömda kareterna som kan ses på Royal Mews finns den gyllene State Coach, som har använts av den brittiska monarken vid officiella tillfällen sedan 1762. Dessutom kan man också se kareter som användes av prinsessan Diana och prinsessan Margaret.

Royal Mews är också öppet för allmänheten, och man kan ta en guidad tur runt på platsen för att lära sig mer om dess historia och funktion. Det finns också en presentbutik och en kafé på platsen.

Observera att vi inte har biljetter till denna sevärdhet