Facebook

British Museum London

British Museum är en av världens mest prestigefyllda och omfattande museer och är beläget i hjärtat av London. Museet grundades 1753 och har sedan dess samlat in en imponerande och mångsidig samling av konst, kultur och historia från hela världen.

Museets samling omfattar över 8 miljoner föremål, vilket gör det till en av de största och mest mångsidiga samlingarna i världen. Här kan besökare utforska artefakter från antika civilisationer som egyptierna, grekerna och romarna, liksom konstverk från olika tidsperioder och kulturer runt om i världen.

En av museets mest kända skatter är Rosettastenen, som spelade en avgörande roll i att förstå egyptiska hieroglyfer. Dessutom finns här värdefulla konstverk som Parthenonskulpturerna och den egyptiska mumien av Cleopatra. Museet erbjuder också tillfälliga utställningar och evenemang som belyser olika aspekter av mänsklighetens kulturella arv.

British Museum är en plats där besökare kan fördjupa sig i historien, konsten och kulturen från hela världen och få en djupare förståelse för mänsklighetens gemensamma arv. Museet är en oförglömlig destination för alla som besöker London och ett fönster till världens kulturella rikedomar